čtvrtek 13. dubna 2017

Cyril Rioli pokračuje v bohatej rodinnej tradícii s medailou Norm Smith

Riolo sotva spôsobila vlnenie na Brownlow noci, ale nebolo ho zastaviť na MCG v sezóne finále: hard-working, zábavný, nesebecký pred bránkou a trochu drzá s mikrofónom v ruke potom.

Možno, že by malo prísť ako žiadne prekvapenie, medailón visela okolo krku po náročnom popoludňajšej práci na pečenie Melbourne deň. Koniec koncov, on je tretí člen jeho rodiny, ktoré majú byť menovaný najlepším-on-zem vo veľkom finále, a to všetko v trochu viac ako tri desaťročia - jeho otec brat Maurice to s Richmonde v roku 1982 a jeho matka je brat Michael Long urobil s Essendon o 11 rokov neskôr.

Sobotný víťazstvo väzby dohromady všetky tri príbehy.Kontrast v ich p ríbehy - priekopníkom, je vrah rasizmu a elitnej súkromnej škole absolvent - je malé znamenie toho, ako veľký pokrok bol dosiahnutý vďaka Cyrila predkov, a to aj v prípade, že zostáva dostatok prácu

Späť v 90. rokoch, keď Domorodý futbalisti boli naozaj začína mať veľký vplyv v lige, to bolo obyčajné pre nich byť označovaný ako kúzelníci a kúzla mužov. To mal byť kývnutie na elitnej zručnosti a jedinečný štýl so sebou priniesli (zo svojich údajne bájnych ďalekých krajov) na predmestí Melbourne.

Došlo k implikácie však, že títo futbalisti sa narodili nadprirodzené sily skôr než vlastniť silnú pracovnú morálku a schopnosť rozvíjať a zdokonaliť svoje zručnosti.To hodí sa starým negatívne stereotyp, a ako také považované necitlivé.

pôvodných futbalistov boli volány mnoho ďalších vecí taky. To je dôvod, prečo St Kilda je Nicky Winmar otočil k meatheads na Victoria Park jeden deň v roku 1993, zdvihol Guernsey a hrdo ukázal na čiernu kožu. A to je dôvod, prečo Riolo strýko, Long, požadoval akciu z ligy, keď bol rasovo zneužívaný Collingwood je Damian Monkhorst počas dňa Anzac stretnú pár neskorších rokoch.

Čo Long urobil, bolo späť Winmar je silne symbolický akt s praktický a významné podujatia. Po chaotický niekoľkých mesiacoch vyjednávania a debaty sa mu podarilo priniesť skutočnú zmenu.Prinútil AFL do prijatia stanovisko k rasovej ponižovanie, a liga sa chváli, že je národný vodca v tejto oblasti.

Dlhé rodičia boli obaja časť ukradnutých generácií. Jeho otec bol prevzatý z púšte centrálnej Austrálie, jeho matkou z regiónu Daly River. Obaja skončili s misionármi na Tiwi ostrovov, pár hodín na sever od Darwin trajektom

O niekoľko rokov neskôr, po tom, čo premiér John Howard poprel existenciu ukradnuté generácie, Long by sa písať vo veku .: "Moja matka odfoti l, keď bola ešte dieťa, ktoré bolo prijaté na Darwin a dať na lodi…kričí a jačí, nevedel, čo sa deje, a potom plakať sám spať.Mám to tak naštvaný, niekto mohol urobiť, aby dieťa len preto, že ich koža mala inú farbu…Ako mám vysvetliť svojej matke, ktorá ako najviac miloval, dôverovať matka postava všetkým, ktorí ju poznali, že pán Howard je rovnako ako ľudia, ktorí boli pri moci vtedy, najchladnejší pichnutie. "

The Northern Territory bol označovaný ako AFL v Brazílii, a samotná Tiwis priniesli hráči kalibru Long, Maurice Cyril Riola, nehovoriac o Dean Riola, David Kantilla a Austin Wonaeamirri.Viac ako jeden z troch ľudí - muži, ženy a deti - na ostrovoch údajne hrať hru, a nie je pochýb o tom, že ju hrajú inak ako tie z tých, povedzme, že listovej Východnej predmestí Melbourne.AFL Grand Final 2015 - v fotografie viac

"hráči sa považujú za zabávačov," na začiatku tohto roka povedal, domorodý vodca a ABC komentátor Charlie kráľ. "Je to foot ako to bolo dávno. Nemajú dať do veľa úsilia do vypnutia prehrávača a značkovače a tie druhy vecí. Sú to vziať z jedného konca krajiny na druhý koniec krajiny, bez toho by to odovzdanie. Že stupeň obtiažnosti je mimoriadna.Na úrovni krajiny, keď lopta dopadne na zem, ktoré práve bežia na neho vo veľkej rýchlosti uzlov. "

King, ktorú možno opísať best-na-zemi Grand Final výkon dlhá pre Essendon z pred dvadsiatimi rokmi, keď Long - ktorý bol pomenovaný ako predné vrecko - dokončil hru s 33 majetku a dvomi cieľmi, ktorým sa zavádza rad ďalších, vrátane posledného zápasu. To bolo vystúpenie standout, že aj zatienil Stephena Kernahan so siedmimi gólmi úlovok.

OSN vyhlásila v roku 1993 ako rok svetových domorodých národov, a pre-hra zábava zahrnuté Yothu Yindi a Archie Roach. Domorodý operná speváčka Maroochy Barambah robil výkladu Waltzing Matilda.Pred niekoľkými dňami skôr, Wanganeen stalo vyhrať Brownlow medailu.

A ten človek zvolený tak, aby predstaviť Norm Smith medailu za najlepší na zemi? Nikto iný ako Maurice Riolo. Tiwi Islander získal Medailu sám 11 rokov skôr, v jeho prvej sezóne s Richmond. Tigre prehral zápas, takže Riolo ako prvý porazený a prvé Aboriginal vyhrať medailu. Vo svojich predchádzajúcich dvoch sezónach, v Perthe, Riolo bol najlepšie na zem po sebe idúcich wafle grand finals.AFL grand finále: Hawthorn poraziť West Coast Eagles o 46 bodov - ako sa to stalo Viac

Dlhý získal ďalší premiéra v roku 2000.The Bombers prešiel toho istého roku s jednoduchým jediným porážky, a sa stretol s malým odporom od Melbourne Grand Final deň.


"On nám vlastne učil iný spôsob Foot," povedal tréner Kevin Sheedy keď jeho chránenec odišiel o rok neskôr. "Hráč beh s loptou predstihla zručnosť označenia ako to, čo fanúšikovia milujú…[Bude] presunúť do priestoru kop lôpt, kde nikto nebol, potom spustiť na ňom, si to…[alebo] bežať späť do space. Vždy sme si myslel, že sa môžete pohybovať dopredu. "

Likes Long a Maurice Riolo pomohlo ukázať náborář Aká relatívne nevyužitý zdroj Austrálčania bolo.Kým Riolo bol jedným z formy, existujú desiatky pôvodných hráčov v lige v týchto dňoch, vrátane Cyrila. (Z nejakého dôvodu sa ich počet výrazne poklesol v posledných rokoch.)

Od odchodu do dôchodku, a to ako Maurice Riolo a Long boli venované verejnému blahu. Riolo presťahoval do všeobecne prospešných prác na Tiwis a bol členom ostrovy Na území parlamentu po niekoľko rokov. Je smutné, že zomrel na Štedrý deň roku 2010, vo veku iba 53.

Dlhé je to, čo životopisec Martin Flanagan nazýva "muž na misiu do činenia s bl aho svojho ľudu…muž, ktorého oko je fixná o [svojich] viac nevýhod ". Najviac vysoký profil jeho činnosti bolo Long Walk.Cestou pešo odišiel z Melbourne do Canberry, kde požiadal o stretnutie s Johnom Howardom. Bolo to, samozrejme, v jeho mysli ťažká situácia jeho ľudu. Bol kritizovaný ako len symbolický čin. Prechádzanie sa však pre Howarda stalo čoraz trapnejším a ako Long dosiahol polovicu cesty, premiér sa dohodol na stretnutí. Dlho sa dlho silno obrátil symbolický do niečoho praktického dôsledku. Dlhý a Maurice Rioli začali svoju kariéru v St Mary's, tím Darwinov, ktorý má Tiwis vo svojej DNA.Obaja dokončili svojej kariéry vedľa seba na stredovej línii domorodé tímu storočia.

Ale cez všetko, čo ste zdieľali v priebehu rokov, možno ich najsilnejšie puto zostáva rodina jeden.Longa sestra vydala Riolo brata az tohto zväzku sa narodil ako posledný člen rodiny pokračovať v rodinnej tradícii a vyhrať Norm Smit h medailu. - nikto iný ako súčasný muž Hawks na hodinu,, Junior Boy '

Potom, čo zdvihol 13 hlasov v sobotu večer, štyri pred jeho najbližší rival, Sam Mitchell, história opakuje pri Riolo získal medailu z inej domorodej hviezdy zo Severného teritória - tentoraz Unibet-Zobraziť viac to bol bývalý Adelaide hráč Andrew McLeod.

"Je to neuveriteľný pocit v ich šľapajach a veľmi ponižujúce dostať cenu," povedal. Domorodé korene spustiť hlboký, nič viac, než v jednom konkrétnom AFL rodiny z Tiwi ostrovov.

Unibet-Recenzia stávkovej kancelárie