neděle 23. července 2017

Vzlietame. Znojemští orli napopáté chcú zlomiť štvrťfinálovej prekliatie

Hru tri na tri nacvičujú v Znojme len na tréningu. V piatok by však samotná šestica korčuliarov mohla zápoliť o víťazstvo v ostrom zápase.

Medzinárodná EBEL, v ktorej sa po piatykrát predstaví aj znojemskí hokejisti, chce rovnako ako zámorská NHL zatraktívniť predĺženie.Záverečnou časť súboja o bodový extra nášup zvedú na ľade dve trojice. "Bude to veľmi zaujímavé, hlavne pre ľudí," premieta znojemský obranca Lubomír Stach.

Ďalšou novinkou súťaže, v ktorej pôsobí prevažne rakúskej celky, je zavedenie trojbodového systému. "Keď bude mať tím šnúru prehier, zvyšok tabuľky dosť odskočí," uviedol na klubovom webe tréner Orlov Jiří Režnar. "Pokiaľ ale budeme vyhrávať, bude to pre nás dobre," usmial sa.

Okrem zmien v prav idlách chcú jednu veľkú inováciu predviesť aj samotní Orli. Ich púť za medzinárodnú trofejí totiž vždy skončila vo štvrťfinále. "V hlavách to trochu máme," priznáva Stach. "Základ je, dostať sa zase do play-off a tam, pevne verím, že by sme to konečne mohli zmeniť.Tím na to máme, "burcuje 29-ročný bek.

Vo Znojme kvôli tomu omladil defenzívne rady. Práve Stach je najstarším zadák, Orli totiž chcú hrať atraktívnejší a zároveň fyzicky náročnejšie systém, v ktorom napáda celá pätica hráčov hneď v útočnom pásme. "Je to veľa o korčuľovanie, a to mi vyhovuje," prikyvuje skúsený obranca. "Je to lepšie, ako keby sme hrali nejakého zanďoura. Zatiaľ sa nám to darilo, snáď si to prenesieme aj do ligy, "dúfa vsetínsky odchovanec.

Výsledky mu dávajú za pravdu.Orli z deviatich prípravných duelov prehrali iba dva, naopak zdolali extraligový Zlín, Plzeň či šampiónmi z Litvínova. "Naši kvali tu to ukázalo, ale liga bude o level vyššie," oznamuje Stach.

Znojmo, v ktorého zostave opäť nechýba nestarnúci útočník Peter Pucher, odštartuje súťaž v piatok domácom duelom proti Linzi. "Hlavne musíme chytiť začiatok ligy," velí zadák, ktorý ešte pamätá v Znojme extraligovej časy.

Teraz však s parťákov musia vymyslieť, ako prekonať štvrťfinálového strašiaka v EBEL. "Na to je ešte dosť času," hovorí Stach. "Musíme hrať dobrý hokej. Trochu špekulovať sa dá začať až niekedy okolo Vianoc. "

Či to budú príjemné vianočné debaty, napovie už piatkové mač, ktorý začína v 17 hodín.Priamy prenos vysiela Sport 5.