čtvrtek 20. července 2017

Zlepšil som sa, hovorí Berdych. Ale prečo mu trofeje unikajú?

Súdiac podľa výsledkov z posledných týždňov je odpoveď na vyššie položenú otázku jednoduchá: Nie, nepribližuje.

Osemfinále na Roland Garros. Osemfinále vo Wimbledone. Prehry s Tsongom a Simonom. Od takých momentov je k zisku grandslamu tuho ďaleko. A predsa si Berdych chvália, ako mu zmena realizačného tímu prospela.

Najal nového kouča Daniho Vallverdua, o kondícii sa starajú experti Jedz Green a Azuz Simčič. "Určite som lepší hráč ako v roku 2010," pripomenie Berdych rok svojho prvého - a zatiaľ posledného grandslamového finále.A vzápätí výstižne dodá: "Ale výsledky sú odlišné."

Keď dostane otázku, v čom konkrétne sa zlepšil, vymenúva rad faktorov: kondičný pripravenosť, flexibilita, iné vedenie tréning ov. "Sú viac zamerané na veci, ktoré bolo treba zlepšiť, a na pilovanie tých, čo boli mojou zbraňou," hovorí.

A málokedy opomenie spomenúť prednosť, ktorou je jeho kouč Vallverdu preslávený. "Príprava na zápasy po taktickej stránke. K tomu sa ale musí pripojiť to, že je človek schopný tú taktiku zrealizovať. "

V pondelok večer sám priznal, že to v zápase so Simonom nedokázal.

Prečo opakovane zlyháva na grandslamoch so súpermi, ktoré by pritom mal bez väčších ťažkostí porážať? Sám tvrdí, že hlavné výsledky práce s novým bet365 mobil tímom sa ukážu až časom.Lenže môže sa hra tenistu, ktorý v septembri oslávi tridsatiny, ešte vôbec nejako zásadne zmeniť?

Nechajme hovoriť muža, ktorý má s podobnou situáciou dobré skúsenosti. Severin Lüthi je v trénerskom tíme Rogera Federera už osem rokov a radí mu, ako aj po tridsiatke zostať medzi elitou. "Vždy záleží na hráčovi, či je otvorený zmenám. Berdych zjavne zmenám otvorený je, čo ukázal tým, že najal úplne nový tím, "vyhlásil. "A keď zmení tím, zaberie to vždy nejaký čas, aby sa všetkým novinkám prispôsobil."

Experti už roky odporúčajú Berdychovi väčšiu variabilitu hry.Veľké zmeny v jeho prejave ide ale hľadať ťažko, hoci je zrejmé, že sa v posledných mesiacoch snaží častejšie chodiť na sieť. "Či dobre robí, hrá agresívne a má prudký servis. Čím viac bude využívať voleja, tým viac bude nebezpečný, "vyhlásil Nick Bollettieri, zakladateľ slávnej tenisové akadémie.

Zatiaľ však Berdych na veľké triumfy čaká ďalej. A skutočne môže všetko vyliečiť len viac času? "Príde mi, že Tomáš v najdôležitejších momentoch nie je tak silný mentálne.A nie som si istý, že Dani je tým správnym človekom, ktorý by tento problém vyrie� �il, "myslí si renomovaný tenisový novinár Peter Bodo. "Človek by si povedal, že zo všetkých hráčov je práve Tomáš tým, kto by mal mať superkouče." bet365 stavky

V skutočnosti je však jedným z mála tenistov zo špičky, ktorí ho postrádajú. "Djokovič už pár grandslamov vyhral. Skutočne potreboval Beckera, aby lepšie zvládal veľké momenty? Možno áno, možno nie, bet365 "premieta Bodo. "Ale Tomáš, aj keď bol párkrát blízko, nikdy grandslam nevyhral. A neviem, či je Dani tým pravým, ktorý mu s tým bet 365 dokáže pomôcť. "

Áno, slovami čísel lepší vstup do sezóny Berdych nikdy nezažil. Má bilanciu 40-12. Ale jeho ciele sú inde. Chce trofeje. Ideálne aj tie najväčšie.

K nim má zatiaľ ďa leko.A času, ktorý tak rád vzýva, už zase toľko nezostáva.


bet365 bonus